5 Nisan 2011 Salı

Güneş Gözlüğü Sorunsalı :)))

Her ne kadar son bir haftadır yağmur ve soğuk hava etkili olsa da bahar mevsimindeyiz. Çok yakında güneş yüzünü gösterecek.. Belkide havaların son soğuklarını, kapalı durumlarını fırsat bilmeli.. Son hazırlıklar için zamanı iyi kullanmalı. Gardıroplar yaza hazırlanırken en önemli aksesuar, güneş gözlüklerini seçmek için bir kaç küçük önerim olacak benim de.. Hadi beraber bir göz atalım, güneş gözlüklerni seçerken dikkatetmemiz gerekenlere..

Kaliteli Güneş Gözlükleri:

En çok yapılan hatalardan biri sanırım bu, işporta, pazar, market gibi yerlerden gözlük satın almak. Güneş gözlüğünün, göz sağlığı üzerinde etkisi çok büyük. Güneşin zararlı etkileri bir tek cildimize değil, gözümüze de zarar veriyor. Ama daha kötüsü kalitesiz bir gözlük camı ile bu zararlı etkiyi çoğaltabiliyoruz. Belkide farkında olmadan kalıcı göz hasarına bile sebebp olabiliyor. Bu nedenle bence ilk şart mutlaka kaliteli güneş gözlüğü edinmek, sadece bu işin ehli optik mağazalardan alışveriş yapmak.

Doğru Modeli Seçmek:

Yüz şekline, burun ve göz şekline hatta ten rengine göre seçim yapmak gerekiyor. Stantta ya da arkadaşımızda muhteşem duran güneş gözlüğü bize yakışmayabilir. Herkese yakışan bir model mutlaka vardır, yeterki siz yüz şeklinizi tanıyın ve seçimlerinizi buna göre yapın. Sonuç mutlaka tatmin edici olacaktır.





Yuvarlak yüz
Çenesi de yuvarlak olan yanaklar ve genel olarak yuvarlak yüz hatlarına sahip bu yüz şeklinde, çerçevelerin yüzü daha uzun ve ince göstermesi gerekir. Genel anlamda aranması gereken yüzün en geniş kısmına eşit veya çok az daha geniş çerçevelerdir. Yüksek şakaklı çerçeveler yuvarlak yüzlerde daha uzun bir profil etkisi verir. Kaş çizgili çerçeveler de (kalın veya belirgin üst çerçeveler) gözü çekik gösterir ve bu etki yüzün daha uzun görünmesini sağlar. Köşeli, dikdörtgen ve geniş çerçeveler bu yüz tipine en çok yakışan modellerdir.
Oval Yüz
Oval yüz şeklinde uzunluk genişliğin bir buçuk katı kadardır. Oran¬tıları iyi ve çenesi yuvarlak olan bu yüz şekline büyüklüğü İle oranlı hemen her çerçeve uyar. Yumuşak köşeleri olan ve şakağa doğru yükselen kare şeklinde çerçeveler oval yüzlere özellikle çok yakışır.

Kare Yüz
Yüzleri köşeli ve kare biçimindedir. Bu tip yüzde kuvvetli bir Çene çizgisi, geniş bir alın ve elmacık kemikleri bulunur. Genellikle bu yüzler dik çizgilere sahiptir ve geniştir. Köşeleri yumuşatmak için yumuşak, kıvrımlı çerçeveler seçilerek yüze anlam verilebilir. Klasik oval metal çerçeveler de bu yüz tipine yakışır.

Uzun Yüz
Uzun bir yüz ve şakaktan yanağa düz çizgileri olan bu yüz tipinde yuvarlak ve kare çerçeveler çok başarılıdır. Yüzün en geniş, yerinden daha geniş, olmayan bir çerçeveyle yüzün olduğundan daha geniş ve kısa görünmesi sağlanabilir. Çerçevelerin üst kısmı veya sapları kalın olabilir. Enine hatları kısa, boyuna hatları uzun olan çerçeveler de bu yüze göredir.

Üçgen Yüz
Aşağıya dogru daralan bir yüz, geniş alın ve dar çene yapısına sahiptir. Bu yüz tipinde göz bölgesi vurgulanarak yüzün alt kısmındaki vurgu azattılmalıdır. Şakağa doğru sivrilen çerçeveler bu dengeyi sağlamakta yardımcı olabilir. Alt çerçevesi olmayan metal modeller de tercih edilebilir.

Elmas Şekilli Yüz 
 Bu yüz tipinde geniş, veya yüksek elmacık kemikleri, dar alın ve çene bulunur. Oval çerçeveler yüzün kenarlarını yumuşatirken yumuşak kıvrımları olan kare çerçeveler de aynı etkiyi yaratarak yumuşak bir ifade kazandırır. Her durumda çerçevenin elmacık kemiklerinin genişliğinden daha geniş olmamasına dikkat edilmelidir. Oval ve kare gözlük modelleri bu yüz tipi için idealdir





Bende yakında gözlük alışverişine çıkacağım, şimdiden modellere göz atmalı nerede ne var bakmalı...:))))
Bol güneşli günler..

3 yorum:

Şerife dedi ki...

bilgilerin için teşekkür ederim bu yıl alacağım gözlükte yol göstericim oldun :)

şeker pastacı dedi ki...

yorumun beni çok mutlu etti:)))ben teşekkür ederim...

dodoo dedi ki...

canım bilgiler için teşekkürler bende faydalanıcam :) ayrıca bu sene ray-ban gözlükler özellikle out iri gözlükler in miş :D bakalım en yeni hangi modelleri görücez :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...