29 Mart 2011 Salı

Hayat Kurtaran Tüyolar :))

Topukludan vazgeçmem; ama saatlerce ayakta kalacaksam hele bir de dans edeceksem, vay halime... Straplez ve düşük omuzlu kıyafetler olmazsa olmazım; ama hareket ettikçe gereğinden fazla açılıyor ve kaçınılmaz son; firikik!! Yaz geliyor, en sevdiğim rambo atletlerimi doya doya giyeceğim; bir de şu sütyen askılarından kurtulabilsem. Sırt dekoltesine bayılıyorum, ama, çamaşırımın başlangıç çizgisinde son bulmalı
:((

Bir yerden tanıdık geliyormu bu cümleler? Sanırım özellikle yazın hepimiz için sorun oluyor bu detaylar. Ama neyse ki çözümsüz değiller.
Hayatı kolaylaştıracak bir kaç öneri:

Silikon Ayak Yastıkları:

Ayak tabanındaki yanma hissini önleyecek, ayağı rahat ettirecek bir ürün. Saatlerce ayakta kalacak veya deli gibi dans edeceksiniz diye topuklu ayakkabılarınızdan vazgeçmek zorunda değilsiniz. Üstelik bu ürünler silikonlar ve şeffaflar, böylelikle açık ayakkabılar ile de rahatlıkla kullanılabiliniyor.Yıkanabildiği için defalarca kullanılabiliniyorlar, kendinden yapışkanlı oldukları için kayma gibi bir sıkıntı yaratmıyorlar. Fiyatları uygun ve marketten bile temin edebiliyorsunuz.





Giysi bantları (body clothing tapes):

İnanılmaz pratik ve konfor sağlayan bir ürün. Ben sıkça kullanıyorum. Önceleri bulmakta çok zorluk çekiyordum, ama geçen hafta Penti'de karşıma çıktı ve çok mutlu oldum. Bu ürün de şeffaf ve hayat kurtarıcı. Straplezi artık kaydı mı korkusu olmadan rahat rahat giyebiliyorum, ya da özel günler için seçtiğim kıyafeterin dekolteleri beni korkutmuyor. Rahatlıkla teninize yapışıyor ve kalıcılığını koruyor. Çok terlemediğiniz takdirde çıkmıyor. Yine de çantada bir kaç tane yedek bant bulundurmakta fayda var. Ne olur ne olmaz dimi ama :))








Bra Strap Clips:

Yine çok ama çok hayat kurtaran bir ürün. Sizde benim gibi sütyen askısı göstermeyi sevmiyorsanız, tam sizlik..Bu hayat kurtaran ürünle ben de henüz geçen yaz tanıştım. Yazlıkta entel pazarı gezerken ilgimi çektiler şeffaf poşetinin içinde rennkli ve değişik şekilleriyle. Paketi elime alıp okuduğumda işte bu dedim.Tam da ihtiyacım olan ürün, hemen aldım bayıla bayıla kullanıyorum ve herkese de şiddetle tavsiye ediyorum.







Şeffaf Sütyen Bantları:

Sırt dekoltesine bayılıyorum.Sade bir şıklık sağlıyor bence.Özellikle spor görünümlü tişörtlere değişik bir hava ve şıklık sağlıyor. Tabii ki iç çamaşırı görüntüsü olmazsa. Bunu sağlamak için iki seçenek var,yapışan kağıt, silikon sütyenler ve ya benim tercihim olan sırt kısmı şeffaf sütyenler.İlkini tercih etmiyorum çünkü kullanış açısından rahat edemiyorum ben.Sürekli olarak kayıyor ve göğüsleri düşük gösteriyor. Bir de alerji riski var.En iyisimi sütyenin rahatlığı ile şeffaf sırtlı sütyenler...








Benim hayat kurtaran ;)) önerilerim şimdilik bu kadar, sizin fikirlerinizi de duymak için sabırsızlanıyorum :)))


28 Mart 2011 Pazartesi

Jelly Çılgınlığı

Jelly ayakkabılar; kimine göre muhteşem, kimine göre fazla çocuksu. Ben çok beğeniyorum açıkçası, bir ayakkabı delisi olarak. Farklı ve çok şıklar, kullanışlımıdır bilmiyorum henüz denemedim, ama çok yakında bende bir tane mutlaka edineceğim.
Gerçi Ugg faciasına dönecek bu iş diye de endişelenmiyor değilim. Bu ara herkesin dilinde jelly ayakkabılar, bende bir göz atayım nedir ne değildir dedim;
Öncelikle bir çok marka jelly ayakkabı üretiyor ama en çok bilinen ve öne çıkanları kuşkusuz Melissa. Türkiye'de de Billstore'de satışta. Brezilya firması olan Melissa 30 Yıldır jelly ayakkabı üretiyor, çok da yeni değil bu ayakkabılar yani. Melflex isimli lisanslı bir hipoalerjenik malzeme kullanılıyor yapımında, plastik kokusu, terletme, kaşıntı gibi sorunları ortadan kaldırıyor bu malzeme. Üstelik mis gibi şeker kokuluları da var artık. Gittikçe de model ve tasarımı gelişiyor.
Modellere gelince hepsi birbirinden şirin bence, siz ne dersiniz?












Pritzker Ödülü’nün sahibi Zaha Hadid'in Melissa için tasarladıkları var, onlar da çok şık;






En alttaki modeli keserek değiştirebiliyorsunuz, aldığınızda botie olan bu ayakkabı zamanla bir flip flop olabiliyor, nasıl kullanacağınız size kalmış:))

Ben nerede bulurum diyorsanız işte adresler, bence birer tane almalı :

Bilstore Kanyon AVM, Levent İstanbul

Bilstore Erenköy, Bağdat Cad. No: 327 İstanbul

Bilstore Apdi İpekçi, Apdi İpekçi Cad. No: 10 Nişantaşı İstanbul

Bilstore Tünel, Meşrutiyet Cad. No: 90 Beyoğlu İstanbul

Bilstore Galata, Hüseyinzade Mah. Galipdere Cad. No: 97/b Beyoğlu İstanbul




25 Mart 2011 Cuma

Sezona Bir Göz Attım



Bu sezon tam benlik çünkü renkli, çünkü karmaşanın tam ortasında.Tüm renkleri bir arada kullanmak çok moda.Üstelik sadece renkleri değil, desenleri, farklı dokuları karıştırmakta özgürüz.

Ama moda ne olursa olsun en önemlisi kendi stilinizde yorumlamak tabii.Yoksa komik görünmek kaçınılmaz acı son!!






Renkli jean pantolonlara tabiiki bayıldım. Benim de gardrobumda kırmızı bir jeanim var, birkaç sezondur keyifle kullandçığım bir parça.Geçenlerde Colins'te sarı bir tane görünce hemen aldım, üstelik inanılmaz bir fiyata...Giymek için sabırsızlanıyorum:))





Sezon dopdolu ve çok canlı. Aslında alışveriş için de çok uygun bir zaman, malum isf devam ediyor. Fırsatları kaçırmamak gerek değil mi?

20 Mart 2011 Pazar

güzel bir parti,koşturmacalı hafta sonu :))

Parti gerçekten süper geçti, katılan herkes memnun ayrıldı.Bizi coşturan Stuff Shop ekibi ve Dj Ertun Yaylalı'ya çok teşekkürler..Koşturmacası bol bir hafta sonu oldu.Cuma akşamı dışarı çıkmayalı uzun zaman olmuş, bu nedenle ertesi günü sürekli pazar zannedip, ah hafta sonu bitiyor diye telaşlandım durdum, bu sersemliğimin iyi tarafı pazar gününe yapılacak pek bir iş bırakmayışım oldu.:))
Parti dolayısıyla epey yorulmuşum,ama eğlenceli geçmiş olması beni çok sevindirdi ve yorgunluğumu unutturdu, cumartesi sabahı yapılan aile kahvaltısı da (ki pazarmış gibi hissetmemi sağlayan diğer etken) cabası.Tüm ailenin sofrada beraber olması kadar huzur veren başka bir şey yok sanırım..
Maalesef istinye parkta yapılan İSF partisini kaçırdım, ama diğerlerini kaçırmamakta kararlıyım.İsf kapsamında güzel indirimler ve kampanyalar var ben kaçırmayın derim.
Cuma günü çok güzel ciciler aldım kendime, şu an da paylaşamıyorum çünkü bir süredir fotoğraf makinem ile sorunlar yaşıyorum.
Bu güzel koşturmacaların arasında tatsız bir çok haber de var tabii, en önemlisi ise libya'ya yağan bombalar.Savaşın her türlüsü, sebebi ne olursa olsun, çok kötü ve çirkin...Kısa bir sürede dinecek gibi de değil ama ben aksini umuyorum...





Yeni bir hafta başlıyor, umarım güzel olur:))))

16 Mart 2011 Çarşamba

İstanbul Shoping Fest 18 Mart-26 Nisan




T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve T.C. İstanbul Valiliği himayesinde; İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve TİM desteğiyle; Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği, Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği  ve Birleşmiş Markalar Derneği  koordinasyonunda gerçekleştirilen İstanbul Shopping Fest (İSF), İstanbul’u dünyanın alışveriş, kültür ve eğlence merkezine dönüştürüyor.
18 Mart-26 Nisan 2011 tarihleri arasında düzenlenen bu dev organizasyon, coşku dolu etkinlikleriyle tarihin, lezzetin ve eğlencenin merkezi İstanbul’un renklerine renk katıyor.
Dünyanın birçok noktasından yüzbinlerce ziyaretçinin ağırlanacağı İstanbul Shopping Fest’te açılış ve kapanış etkinliklerinin yanı sıra İstanbul’un çeşitli noktalarında, geç saatlere kadar açık kalacak olan alışveriş merkezlerinde ve mağazalarda pek çok aktivitenin gerçekleştirilmesi planlanıyor. Festival ruhu, alışveriş merkezleri kadar; Abdi İpekçi, İstiklal ve Bağdat Caddesi gibi İstanbul’un önemli alışveriş caddelerini de sarıyor. 40 gün boyunca devam edecek olan sokak şenlikleri, konserler, gösteriler, çocuklara özel oyunlar, partiler, yarışmalar ve defilelerle hareketlenen şehirde eğlencenin temposu daha da yükseliyor. Fırsatlar bunlarla da bitmiyor; festival süresince İstanbul’da olanları yeni sezon ürünlerinde ciddi indirimler bekliyor. Üstelik uzun alışveriş gecelerinde saat gece 02.00’ye kadar alışveriş yapabilme ve doyasıya İstanbul’u yaşayabilme ayrıcalığıyla...
Sürpriz çekilişler ve SMS’lerle yürütülen hediye kazanma şanslarıyla alışverişi her zamankinden daha da heyecanlı kılan organizasyon, hem yurtiçi hem de yurtdışındaki alışveriş tutkunlarının memnuniyetini artırmayı amaçlıyor. Tax free ile %30’u aşan indirim imkanlarıyla alışveriş yapma fırsatı bulan turistler içinse İstanbul iki kat daha cazip bir hal alıyor.
İstanbul Shopping Fest 2015 ile şehre 1,5 milyon turist çekmeyi hedefleyen festival, böylece İstanbul’un 2015’teki toplam 10 milyon turist hedefine de katkı sağlamış olacak.
İstanbul Shopping Fest fırsatları ve birbirinden cazip etkinlikler için etkinlik takvimini yakın takibe almayı unutmayın!



Festival Caddelere Renk Katıyor

Abdi İpekçi Caddesi
Bağdat Caddesi
Bahariye Caddesi
İstasyon Caddesi
İstiklal Caddesi
Sultanahmet Meydanı

Alışveriş Merkezleri

212 İstanbul Pover Outlet
Akmerkez
Astoria Alışveriş ve Yaşam Merkezi
Ataköy Plus
Beylikdüzü Migros Alışveriş Merkezi
Capitol Alışveriş Merkezi
Carousel Alışveriş Merkezi
Carrefour Haramidere AVM
Carrefour İçerenköy AVM
Carrefour-sa Byrampaşa AVM
Carrefour-sa Maltepe Park AVM
Carrefour-sa Ümraniye AVM
Cevahir AVM
City's AVM
Deposite Outlet Merkezi
Forum İstanbul
Galeria AVM
Historia Fatih Alışveriş ve Yaşam Merkezi
Kale Outlet Center
Kanyon AVM
Kozzy AVM
M1 Meydan Merter AVM
M1 Meydan Ümraniye AVM
Marmara Forum
Metrocity AVM
Neomarin AVM
Olivium AVM
Optimum Outlet
Palladium AVM
Pendorya AVM
Profilo AVM
Sapphire Çarşı
Star City Outlet Center
Tepe Natilus AVM
Torium AVM
Via/Port Outlet Shopping
Wedding World Kuyumcukent

Shoping Fest'e Katılan Markalar
5M Migros,Accesorrize,Adidas,Adil Işık,AFM Sinemaları,Afrodit,Aldo,Altınbaş,Altınyıldız Classic,An Original Penguin,Anne Klein,Ariş Pırlanta,Arzu Kaprol,Assortie,Atalar,Atasay Kuyumculuk,ATÜ Duty Free,Austin Reed,Avva,Ayakkabı Dünyası,Bambi,Banana Republic,Batik,Bay Döner,Benetton,Bebe,Bernardo,Beta,Beymen,Beymen Blender,Beymen Business,Beymen Club,Big Chefs,Bilkom,Bilstore,Bimeks,Bottega Vaneta,Boyner,Brandroom,Bun Design,Burbery,Bücürük,Cabani,Cacharel,Calvin Klein,Chakra,Charles&keith,Cholé,Chirisine Cotton Club,Claire's,Codentry,Colin's,Collezione,Coquet Accessoires,Çetinkaya,Dagi,Darty,Debenhams,Defacto,Derimod,Desa,Dior,Divan,Divarse,Dkny,Dkny Jeans,Dockers,Dolce&Gabbana,Donna Karan Salon,Dorothy Perkins,Dougles,E-bebek,Efor,Eco Group,Electro World,Elle,Enzo Angiolini,Esse,Etro,Euromoda,Evans,Fabrika,Faik Sönmez,Fix Silver,Flo,Flower,Fred Pery,Gap,Gen-pa,Giuseppe Zanotti,Gizia,Gold Teknoloji,Goldaş,GözGrop Optik,G-star,Gusses,Gusto,H&M,Harvey Nichols,Herry,Hisar,Hotiç,Huzur Giyim,İnglot,İnci,Jimmy Choo,Jimmy Key,Joker,Kemal Tanca,Kenneth Chole,Kırıtı Resturant,Kırkpınar,Kiğılı,KİP,Koçak,Köşebaşı,Gold,Koçtaş,Koton,Kurt Geiger,La Senza,Lacoste,Leb-i Derya,Lee,Lescon,Levi's,Linens,Lineadecor,Longchamp,Lotus jeans,Ltb,M.A.C Cosmetics,Machka,Macrocenter,Marks&Spencer,Matraş,Mavi,MC Donald's,Mezzaluna,Mia Mensa,Migros,Mikla,Miss Selfridge,Mithat Selection,Moda di Centone,Moschino,Mother Care,Mudo Accesorries,Mudo Basic,Mudo Collection,Mudo Consept,Mudo FTS64,Mudo Kids,Muya, Nars,Network,New Balance,Nezih,Nine West,Nt,Opmar Optik,Park Bravo,Payless Shoes Source,Penti,Perspective,Pierre Carden,Pizza Hut&KFC,Polaris,Polo Garage,Polorros,Polorros sport,Puma,Que,Ramsey,Rensor,Saat&Saat,Sabri Özel,Samsonite,Sephora,Seven Hill,Silk&Chasmere,Sisley,So Chic,Spx,Starbucks Cofee,Stefanel,Steve Maden,Suwen İnternationel,Süvari,Swatch,Taç,Tcihibo,Tefal,Tekin Acar,Tekno-sa,Tergan,The Body Shop,Tiffany,Tod's,Tommy Hilfiger,Topman,Topshop,ToyzzShop,Twigy,U.S Polo Asnn,V2k,Vakko,Vakkorarama,Vekem,Venge,Vepa 62,WCollection,Watsons,Yalçınlar,Yataş,YKM,Zarifi,Zen Diamond.

VEEE ETKİNLİKLER..

18 MART: 


Migros Beylikdüzü

10:00 - 23:00 arası: • Çanakkale Savaşı Fotoğraf Sergisi - Atatürk ve Çanakkale Savaşı'na ait fotoğrafların yer aldığı anlamlı bir sergi.

Carrefour Haramidere

10:00 - 23:00 arası: • Konuşan Ağaç'tan Masallar - La Fontaine'in fabl masallarını anlatırken gözleri ve dudakları hareket eden ağaç, hareketli ve interaktif bir dekor. Carrefour Haramidere, masalları bir ağacın ağzından dinlemek ve yanındaki sevimli ve hareketli hayvanlarla buluşmak isteyen çocukları bekliyor

İSF Açılış Partisi - İstinyePark

• İSF Gong vuruşu ile açılış • Vogue Party • Uzun Alışveriş Gecesi • Fransız Gösteri Grupları

İSF Açılış Partisi - Torium

• İSF Gong vuruşu ile açılış • Cosmopolitan Party • Uzun Alışveriş Gecesi • Fransız Gösteri Grupları


19 MART: 

Migros Beylikdüzü

10:00 - 23:00 arası: • Çanakkale Savaşı Fotoğraf Sergisi - Atatürk ve Çanakkale Savaşı'na ait fotoğrafların yer aldığı anlamlı bir sergi

Carrefour Haramidere

10:00 - 23:00 arası: • Konuşan Ağaç'tan Masallar - La Fontaine'in fabl masallarını anlatırken gözleri ve dudakları hareket eden ağaç, hareketli ve interaktif bir dekor. Carrefour Haramidere, masalları bir ağacın ağzından dinlemek ve yanındaki sevimli ve hareketli hayvanlarla buluşmak isteyen çocukları bekliyor.

Carrefour Haramidere

15:00 - 20:00 arası: • Alışverişe Hareket Gelsin! - Break dance gösterileri

Carrefour Haramidere

15:00 - 20:00 arası: • Alışverişe Hareket Gelsin! - Graffiti Show

Carrefour İçerenköy

15:00 - 21:00 arası: • Şimdi Eğlence Zamanı! - Alışveriş merkezi içerisinde kurulacak olan etkinlik alanında R&B, Hip Hop ve Latin dans gösterileri.

Galleria

16:30 - 18:00 arası: • Deniz Kızı (Çocuk Tiyatorusu) - Güzel bir deniz kızı, sihirbaz bir kral, sevimli bir yengeç, unutkan bir balık, bir deniz cadısı,

Abdi İpekçi Caddesi

18:00 - 02:00 arası: • Resmi açılış - ELLE partisi • Burhan Öçal • Bora Uzer • Pamela Spence • Ozan Doğulu • Fransız Gösteri Grupları
 meraklı bir martı, yakışıklı bir prens ve büyük bir aşk.

Bağdat Caddesi

14:00 - 22:00 arası: • Sokak Müzisyenleri • Gösteri Grupları 18:00 - 02:00 arası: • İSF Açılış Partisi • Dans Gösterileri • Perküsyon Atölyesi • DJ Parti • Fransız Gösteri Grupları

İstinyePark

23:00 - 02:00 arası: • Uzun Alışveriş Gecesi • Sokak Müzisyenleri

Taksim Meydanı

18:00 - 02:00 arası: • Anadolu Ateşi • Mercan Dede • Semazenler • Ceza • DJ Funky 'C' • Fransız Gösteri Grupları

Torium

23:00 - 02:00 arası: • Uzun Alışveriş Gecesi • Power Group DJ • Sokak Müzisyenleri

İstiklal Caddesi

14:00 - 22:00 arası: • Sokak Müzisyenleri • Gösteri Grupları


Sadece ilk iki günün etkinlikleri böyle, dolu dolu bir shoping fest bizleri bekliyor. Şimdiden herkese iyi eğlenceler :)))))

14 Mart 2011 Pazartesi

Hafta sonunundan kalanlar...alışveriş :))

Kocaman üç gün geçmiş ve ben tek satır yazmamışım..Blog yazmak, alışkanlık olmuş bile bunu anladım.:))

Çok yoğun geçen hafta sonu bitti, dün kendimi kötü hissediyordum, tuhaf bir karın ağrısıyla uyandım, tüm gün de devam etti. Koltukta bir sağa bir sola yatarak atlattım neyse ki.. Dünün en güzel haberi blogların erişim yasağının kaldırıldığı haberi oldu, gerçi çok iyi anlamadım kısa bir süreliğine gibi ifadeler okudum, bilmiyorum tam olarak. Ama ilk denemede bloguma ve takip ettiğim bloglara erişebiliyorum dünden beri..

Gelelim hafta sonuna..Bu hafta sonu bizim evde ağaç dikme kampanyası vardı.Ama bildiğiniz ağaçlardan değil..incir ağacı..Evet eşimle beraber ocağımıza incir ağacı dikme etkinliğindeydik:))) Tabiki etkinlik çok eğlenceli ve renkli geçti. Ben her gidişimde kendimi kaybettiğim Watsons'daydım, yetinmedim tabii, H&m, Colins, Koton, Bershka etkinlik haritasına dahil edildi.
Geçen hafta çılgınca alışveriş yaptığım watsons'tan alıp çok beğendiğim ürünleri stoklamam gerekiyordu ve gitmişken eksiklerimi de tamamlamam..Geçen hafta dünya kadınlar günü dolayısıyla güzel indirimler vardı, zaten genelde uygun fiyatlara sahip mağaza daha da indirim yapınca sonuç kaçınılmaz oldu.. tepeleme dolan iki alışveriş sepeti :))
Geçen hafta da sepete indirdiğin eve gelip kullandığım da stok yapmaya karar verdiğim iki üründen özellikle bahsetmek istiyorum. Brightening body scrub ve plum&red cherry body butter. İkiside öncelikle muhteşem kokuyor, benim hassas cildimi bile yormadan harika bir sonuç çıkaran, body scrub muhteşem..Bu ürünle geçirilen keyifli banyodan sonra mutlaka body butter. Bu ürün çok haif ama etkili, öyle üzerinize yapışıp rahatsızlık vermiyor, harika kokusuyla yeme kıvamına getiriyor insanı.



Hepinize kullanmanızı şiddetle tavsiye ediyorum, bence vazgeçilmezleriniz olacak.

Aldığım bir diğer ürün ise zaten yaklaşık bir yıldır kullandığım john frieda luxurious wolume serisinden şampuan, saç kremi, yoğun hacim veren sprey ve saç köpüğü. Ben kuaförümün tavsiyesi ile bu ürünleri kullanmaya başladım.Çok ince telli saçlarım var ve ne yaparsam yapayım şekil vermiyordum. Bu ürünleri kullanmaya başladığımda saçlarım inanılmaz değişti.Saç köklerinden itibaran hacim kazanarak saç tellerim dolgunlaşıyor.Şekil vermek de kalıcılığını sağlamak da çok kolay oluyor.Tam bir mucize ürün yani.
Watsons' ta indirimde gördüğümde hemen sepete attım tabii.:))


Uzun zamandır arayıp bulamadığım alix avien nail decoyu görünce o da tabiiki alışveriş sepetine eklendi. Eğer sizde farklı tırnaklardan hoşlanıyorsanız mutlaka denemelisiniz. Kullanımı çok kolay ve sonuç eğlenceli. Önce herhangi bir ojenizi tek kat olarak tırnağınıza sürüyorsunuz bir dakika kadar bekledikten sonra bu güzel ojeyi, hepsi bu kadar. Dikkat etmeniz gereken tek konu alta sürdüğünüz ojenin, alix avien nail deconun rengine kontrast bir renk olması.  Bir de sürerek uzmanlaştığınız bir konu var en az fırça darbesiyle sürmek gerekiyor, keşke fırçasını biraz daha geniş yapsaymışlar.Üzerine mutlaka parlatıcı uygulayın mat bir görüntüsü var çünkü.


Watsons'taki alışveriş sepetimden paylaşmak istediklerim şimdilik bu kadar. Daha o kadar çok ürün var ki mutlaka sizde bir Watsons mağzasına uğrayın derim ben, bakalım sizin sepetinize neler girecek :))

Yeni haftayı planlamak

Bu hafta çok yoğun geçecek.Yapılması gereken çok şey var;

18 mart cuma akşamı Balans volt'ta benim düzenlediğim red party var, hazırlıklar devam ediyor, çok eğlenceli olacak.

Ama cumaya kadar yapılacak daha çok şey var tabi, bu hafta nişantaşında indirimli keyif için son şans, restoran haftası bitmeden mutlaka gidilecek.

18 Mart günü shoping fest başlıyor hemen alışveriş listesi oluşturmalı...Kırk gün kırk gece sürecek festivalin detaylarını, etkinlik programını daha sonra paylaşacağım, şimdiden çok güzel fırsatlar yakalayacağımıza ve çok eğleneceğimize eminin ben.

Fırsatsızlıktan kaçırdığım Frida sergisi uzatıldı, 27 marta kadar gidilip gezilmeli. Böyle bir fırsat bir daha olamayabilir.

Akbank kısa film festivali, 13 Mart'ta sona eriyor, hiç değilse bir iki etkinlik görülmeli bitmeden.Ayrıntılar için. Mutlaka sizde uğrayın ilginizi çekebilir.

Her hafta bir kitap  okumayı görev edinmiş ben çok sevdiğim yazar Meave binchy'nin son kitabı, her durakta aşk'a başladım, sanırım iki günde bitecek sürükledi beni yine...

E tabi bizim afacan için bir iki etkinliğe de katılmak gerek...Evde biriken işler için de zaman ayırmak gerek.Koşturarak geçecek bu hafta, hadi bakalım başlasın :)))

10 Mart 2011 Perşembe

Hazırlıksız Yakalanmak

Dün akşam oldukça paçoz ve yorgun bir şekilde pineklerken çalan telefonla sıçradım.Telefondaki ses yarım saate kadar hazır ol seni almaya geliyoruz dedi..Naasıl yani oysa benim halim sadece koltuğa gömülmeye müsait :)) Üstelik nereye gidiyoruz, kimler var, ne yapacağız gibi daha yüzlerce sorumu cevaplamadan telefonu kapatmıştı bile.
Şimdi ne olacak? Ben ne giyeceğim nereye gittiğimizi bile bilmeden? Üstelik sadece yarım saatim var ve de evde bırakamayacağım yaşta bir oğlum. Yani organize olmak, tipimi düzektmek, hazırlanmak için sadece yarım saat mi ??
Tamam önce sıraya koyalım; hemen telefon açıp kurtarıcı melek anne ayarlansın oğluma bakması için, sonra dolabın içine düşülsün, makyaj ve saç...
Her dolapta olması gereken kurtarıcı parçalar gözden geçirildi ve tek omuzlu şort tuluma karar verildi, tabiiki siyah çünkü o bir kurtarıcı parça!! ve üzerine ceket giymeli böylece gidilen yerin ortamına göre ceket çıkarılır ya da bütün gece üzerimde kalır.. Her şey siyah olunca biraz ışıltı gerekli, hemen bir yaka iğnesi iliştirdim cekete, koluma kalın iki sıra bilezik ve taşlı bir çift küpe..Saçları hızlıca at kuyruğu yaptık hafif bir makyaj ve işte hazırız..
Üstelik sadece 20 dakika, süperrr...
Tabii ben evin içinde oradan oraya koşarken, keyifle kahvesinin son yudumlarını alan sevgili eşim bir jean ve gömlek ile çookktaann hazırdı:)))





Fotoğrafla kötü ve detaysız çünkü bu fotoğrafı benim koşturmamı keyifle izleyen oğlum çekti ben kırparak bir şeyler çıkarmaya çalıştım.O koşturmanın içinde post için fotoğraf çekmek hiç aklıma gelmedi doğrusu:))






black swan yorumları ve biraz lakırdı..

Akşam bahsettiğim gibi sinemaya gittik, çok da iyi yaptık.Hava gerçekten soğuktu ama arabaya binmeden önce karın tadınıda çıkarmadan edemedim :))Bu kışın ilk karı sayılır ne de olsa.Arabanın üzerine birike karları temizleme bahanesiyle fazlasıyla kara bulandım.
Kendimizi sinemaın olduğu avm ye atar atmaz ilk adres tabii ki stabucks, sıcacık bir caffe mocha:)) Ama yanında güzel bir dilim browni chesscake olmadan.
Vitrinlere göz atacak fırsatım pek olmadı ama ipekyolda bir ceketi gözüme kestirip alınacaklar listesine ekledim.
Gelelim black swan'a, bazılarının başyapıt dediği, bazılarının ise iğrenerek bahsettiği bu film için benim yorumum sadece güzel olacak.Ne bir başyapıt bence ne de iğrenç bir film.Ben beğendim!!

Nina, New York’ta yaşayan çok yetenekli bir balerin ve hayatında dansetmekten başka bir şey yok. Eski balerin olan ve bu konuda çok hırslı olan annesi Erica ile yaşıyor.Oyun yönetmeni Thomas Leroy KUĞU GÖLÜ’nün baş balerini Beth MacIntyre yeni sezonda değişmesine karar veriyor  ve ilk tercihi de Nina oluyor.
Leroy!un saf  vezarif Beyaz Kuğu ile şehvetin temsilcisi Siyah Kuğuyu aynı anda canlandırabilecek birine ihtiyacı vardır. Nina’nın karşısında bir  rakip vardır.Lily.Nİna Beyaz Kuğu rolüne her ne kadar uysa da Lily de Siyah Kuğu’nun tam karşılığıdır. İki genç dansçı arasındaki rekabet garip bir arkadaşlığa dönüşürken Nina da kendi karanlık tarafıyla tanışır  ve gel gitleriyle boğulur. Bir yandan annesi diğer yandan Thomas’ın baskıları altında iki zıt karakter arasında bocalayan nina, bittabi sonunda kişilik bölünmesine kadar varacak olan halüsinasyonlarla dolu psikolojik, ruhsal çalkantılar içine düşer.
Yönetmenin filme hakimiyeti çok etkileyici Verdiği detaylarla insanı gerçekliğe sürüklüyor, kırık tırnak, kan çanağı gözler gibi... film, psikolojik gerilim türünün hakkını fazlasıyla veriyor.

Portman’ın performansı ise tek kelimeyle SÜPER..Sadece bu performans için bile izlenmeyi hak eden bir film.

Blck sawn için söyleyeceklerim bu kadar,sanırım bu hafta, bu soğukla her akşam bir filme giderim sonrada uzun uzunnn !! anlatırım:)))

kar akşamı aktiviteleri

Malumunuz her yerde kar var.
Eee napıcaz şimdi hava soğuk ve karlı evde mi oturmalı? Erkenden yemeğimizi de yedik, yemek dediğime bakmayın tabii, yoğurt ve salata (tabiiki diyetteyim !!)Benim canım hiç evde pineklemek istemiyor.Televizyon izlemeyi sevmeyen biri olarak, şöyle bir göz attım yine hiç bir şey yok bu akşam, öyleyse yapılacak en iyi şey sinemaya gitmek.Vizyona girdiğinden beri black swan filmini görmek istiyordum. Hemen internetten kontrol edelim, saatide uygun, öyleyse hemen hazırlanıp evden çıkmak gerek..

DONNGGGG....2 Nolu salonda film başlamak üzere :)))



Film ile ilgili yorumlar ve ne giydim daha sonra..

8 Mart 2011 Salı

yaş otuzu geçince:)))

Yaş otuzu geçince cildime daha dikkatli bakar oldum.İlk defa cildimin artık "özel" bir bakıma ihtiyacı olduğunu fark ettim..Ufak kırışıklıları durduracak, yenilerin oluşmasını engelleyecek, nemlendirecek ve bana alerji yapmayacak bir şeyler..ki en zoru da son madde benim için..
Banyodan çıktığımda dalmaçyalı hale gelir benim cildim, banyo lifinden tutunda duş jeline kadar her şey bana alerji yapar.
Durum böyle olunca en sık gittiğim doktor dermatologdur.Kullanacağım her ürünü ona danışırım, benim cildim için zo skin healt'ı önerdi ve ekledi; çok pahalıdır!!! Eczaneye gidip fiyatlarını duyduğumda çok pahalıdır cümlesi benim için yeni bir anlam kazandı.
Eee şimdi ne olacak?? Öyle çok marka, öyle çok ürün var ki...

Dr Murad Skin Products
Dr Murad
 Eczacının da önerisiyle dr murad'da karar kıldım.İyiki de tercihim dr murad oldu.Çok memnun kaldım.Cildimdeki gözle görülür değişimi izlemek bana büyük keyif veriyor. Herkese öneriyorum, tabi cilt tipinize ve ihtiyacınıza göre ürün seçmek çok önemli, biz kadınlar iş kozmetiğe gelince şekerci dükkanına düşmüş çocuğa dönüp hepsini almak istiyoruz. Ama her zaman hatırlamakta fayda var ki gereksiz yere kullanılan kozmetik sadece zarar verir...

Umarım Bu Hafta Yasaksız Olur..

Merhabalar,
Garip(!)bir ülkede yaşamanın iyi tarafları da var..Örneğin çok değişik deneyimlerin olabiliyor..Her ülkede yolda yürürken serseri bir kurşunun size isabet etme olasılığı yoktur ya da bir çukura düşüp ölmenin..Bir sabah uyanıp konuşma, yazma özgürlüğünüzün elinizden alınmış olmasının.Bu liste öyle uzun ki saatler sürebilir yazmak.Durum böyle olunca basit bir yürüyüş, sabah uyanıp bigisayarı açmak bile bir heyecana dönüşebiliyor..Tüm duyularınızı kullanarak, hayal gücünüzü, bakış açınızı genişletebiliyorsunuz.Her güne büyük bir heyecan ile başlıyorsunuz; acaba bu gün neler olacak diye...

Bakalım bu gün neler olacak!!

5 Mart 2011 Cumartesi

kötü başlangıç...:((

Uzun süredir blog hazırlamayı düşünen ben öyle bir zamanlama yaptım ki inanılmaz..Hepimizin bildiği gibi blog erişimleri engellendi.
Yasakçı zihniyeti kabullenmemek için ise doğru bir zamanlama olarak da düşünülebilinir aslında.İstediklerini gerçekleştiremeyecekler, bizler her gün yazmaya devam ederek bloglarımıza dokundurmayacağız, hayallerimize dokundurmayacağız.....
sevgiler..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...