10 Mart 2011 Perşembe

black swan yorumları ve biraz lakırdı..

Akşam bahsettiğim gibi sinemaya gittik, çok da iyi yaptık.Hava gerçekten soğuktu ama arabaya binmeden önce karın tadınıda çıkarmadan edemedim :))Bu kışın ilk karı sayılır ne de olsa.Arabanın üzerine birike karları temizleme bahanesiyle fazlasıyla kara bulandım.
Kendimizi sinemaın olduğu avm ye atar atmaz ilk adres tabii ki stabucks, sıcacık bir caffe mocha:)) Ama yanında güzel bir dilim browni chesscake olmadan.
Vitrinlere göz atacak fırsatım pek olmadı ama ipekyolda bir ceketi gözüme kestirip alınacaklar listesine ekledim.
Gelelim black swan'a, bazılarının başyapıt dediği, bazılarının ise iğrenerek bahsettiği bu film için benim yorumum sadece güzel olacak.Ne bir başyapıt bence ne de iğrenç bir film.Ben beğendim!!

Nina, New York’ta yaşayan çok yetenekli bir balerin ve hayatında dansetmekten başka bir şey yok. Eski balerin olan ve bu konuda çok hırslı olan annesi Erica ile yaşıyor.Oyun yönetmeni Thomas Leroy KUĞU GÖLÜ’nün baş balerini Beth MacIntyre yeni sezonda değişmesine karar veriyor  ve ilk tercihi de Nina oluyor.
Leroy!un saf  vezarif Beyaz Kuğu ile şehvetin temsilcisi Siyah Kuğuyu aynı anda canlandırabilecek birine ihtiyacı vardır. Nina’nın karşısında bir  rakip vardır.Lily.Nİna Beyaz Kuğu rolüne her ne kadar uysa da Lily de Siyah Kuğu’nun tam karşılığıdır. İki genç dansçı arasındaki rekabet garip bir arkadaşlığa dönüşürken Nina da kendi karanlık tarafıyla tanışır  ve gel gitleriyle boğulur. Bir yandan annesi diğer yandan Thomas’ın baskıları altında iki zıt karakter arasında bocalayan nina, bittabi sonunda kişilik bölünmesine kadar varacak olan halüsinasyonlarla dolu psikolojik, ruhsal çalkantılar içine düşer.
Yönetmenin filme hakimiyeti çok etkileyici Verdiği detaylarla insanı gerçekliğe sürüklüyor, kırık tırnak, kan çanağı gözler gibi... film, psikolojik gerilim türünün hakkını fazlasıyla veriyor.

Portman’ın performansı ise tek kelimeyle SÜPER..Sadece bu performans için bile izlenmeyi hak eden bir film.

Blck sawn için söyleyeceklerim bu kadar,sanırım bu hafta, bu soğukla her akşam bir filme giderim sonrada uzun uzunnn !! anlatırım:)))

2 yorum:

efeNes dedi ki...

Sinemadan çıktıktan sonra bütün gece filmin etkisindeydim! Gerçekten etkileyici bir film...

Nes.

şeker pastacı dedi ki...

katılıyorum sana, sanırım filmlerde müzikler gibi herkesi farklı etkiliyor...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...